Vīruss, kas ir ļoti līdzīgs smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) vīrusam, ir izraisījis sešu cilvēku nāvi veco ļaužu mītnē Kanādas pilsētā Vankūverā, trešdien paziņoja Pasaules veselības organizācijas (WHO) epidemioloģe Katrina Leitmeiere telekanālam CBC.
Viņa izteicās par šo pneimonijai līdzīgo slimību dienu pēc sestā nāves gadījuma. Upuri ir miruši pēdējo septiņu nedēļu laikā.

"Laboratorijas pētījumu rezultāti ir savā ziņā pierādījuši, ka šie mazie segmenti, kas tika pētīti, ļoti atgādina SARS koronavīrusu," sacīja Leitmeiere.

Veco ļaužu mītnē Vankūveras piepilsētā Sarijā, kur kopš jūlija sākuma izplatījies jaunais vīruss, ap 100 iemītnieku un 50 medicīniskā personāla pārstāvju šajā laikā ir slimojuši ar elpošanas ceļu slimībām, bet vairumā gadījumu šī saslimšana nav bijusi nopietna.

SARS pirmoreiz parādījās Ķīnā pagājušā gada beigās un izplatījās visā pasaulē, izraisot ap 800 cilvēku nāvi 32 valstīs, to skaitā 44 nāves gadījumus Kanādā. Toronto rajonā vēl ir astoņi SARS slimnieki, bet jauni saslimšanas gadījumi tur nav reģistrēti jau vairākas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!