Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādas iedzīvotāju skaits pagājušajā gadā pirmo reizi pieauga par vairāk nekā miljonu cilvēku, paziņoja Ziemeļamerikas valsts valdība, uz kuras teikto atsaucas britu raidsabiedrība BBC.

Kanādas iedzīvotāju skaits pieauga no 38 516 138 līdz 39 566 248 cilvēkiem, paziņoja valsts statistikas pārvalde. Šis ir Kanādas augstākais ikgadējais iedzīvotāju skaita pieauguma temps - 2,7% - kopš 1957. gada.

Pieaugumu daļēji veicināja valdības centieni piesaistīt migrantus, lai mazinātu darbaspēka trūkumu, paziņoja Kanādas statistikas pārvalde. Valstī ir vērojama arī populācijas novecošanās, tādēļ migrācijas palielināšana ir būtiska.

Taču Kanādas Statistikas birojs paziņoja, ka pastāvīgo un pagaidu imigrantu skaita pieaugums "varētu arī radīt papildu izaicinājumus dažiem valsts reģioniem saistībā ar mājokļiem, infrastruktūru un transportu, kā arī pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem". Saskaņā ar ziņu izlaidumu starptautiskā migrācija veidoja gandrīz 96% no iedzīvotāju skaita pieauguma.

Premjerministrs Džastins Trudo ir atbalstījis pūliņus piesaistīt vairāk imigrantu. Pērn valdība paziņoja par plānu līdz 2025. gadam uzņemt pusmiljonu imigrantu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!