Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kanādas iznīcinātāji pie valsts ziemeļu robežas, netālu no Aļaskas, pirmo reizi pēdējo divu gadu laikā pārtvēruši Krievijas stratēģisko bumbvedēju, vēsta portāls "ctvnews.ca".

Krievijas stratēģiskais bumbvedējs TU-95 lidoja gar Aļaskas un Kanādas gaisa telpu. Kanādas gaisa spēki deva rīkojumu iznīcinātājiem CF-18 pārtvert šo krievu lidaparātu un aizvirzīt prom.

Tajā pašā laikā tiek norādīts, ka Krievijas bumbvedējs tā arī nešķērsoja Kanādas un ASV gaisa telpu, un tā pilots esot izturējies profesionāli un droši.

Šī bija pirmā reize kopš 2014. gada decembra, kad Kanādas iznīcinātājiem nācies pārtvert Krievijas militāro lidmašīnu. Aizvadītajā nedēļā krievu TU-95 radaros tika manīts vēl divas reizes, bet tad nolemts neiesaistīt iznīcinātājus. Šāda Krievijas aktivitāte šajā reģionā nav manīta kopš 2015. gada.

Krievijas TU-95 bumbvedējs NATO blokā tiek saukts par "Bear" ("Lācis"). Dažādas šo lidaparātu modifikācijas ieņem svarīgu lomu Krievijas militārā spēka nodrošināšanā. Agrīnās bumbvedēja versijas tālas patruļas sāka jau 20. gadsimta piecdesmitajos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!