Foto: EPA/LETA
Kara noziegumos apsūdzētais bijušais Bosnijas serbu līderis Radovans Karadžičs apsūdzējis liecinieku, kurš uzstājies Hāgas tribunālā, nepatiesu liecību sniegšanā, trešdien vēsta ārvalstu līderi.

Otrdien ANO Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunālā bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) sākusies liecinieku nopratināšana. Par pirmo liecinieku kļuvis Ahmets Zuličs, bijušais ieslodzītais vienā no serbu nometnēm Bosnijas ziemeļrietumos.

Zuličs tiesā pastāstīja, ka 1992. gada jūnijā viņš kļuvis par liecinieku 20 ieslodzīto bosniešu nogalināšanai. Pēc viņa teiktā, daļu gūstekņu nošāva, bet daļai - pārgrieza rīkli. Pirms tam viņiem visiem lika izrakt pašiem sev kapus.

Zuličs paziņoja, ka arī viņš bija nolemts nāvei, taču viņam izdevies izglābties. Viņš tiesā nodemonstrējis rētu uz kakla.

Karadžičs savukārt uzstāja, ka vīrietis šo stāstu izdomājis un piedraudējis vērsties pret viņu tiesā par nepatiesas liecības sniegšanu.

Kā vēstīts, 64 gadus veco Karadžiču apsūdz 11 punktos par genocīdu, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci, par viņa lomu 1992.-1995.gada Bosnijas kara laikā, kurā tika nogalināti aptuveni 100 000 cilvēku, bet 2,2 miljoni bija spiesti bēgt no savām mājvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!