Bijušais Bosnijas serbu līderis Radovans Karadžičs, kuru apsūdz kara noziegumos, stāsies ANO kara noziegumu tribunāla priekšā 13.aprīlī, kad atsāksies viņa lietas izskatīšana, atsaucoties uz Karadžiča advokātiem, ziņo ārvalstu masu mediji.

ANO Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunāls bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) nolēmis turpināt lietas izskatīšanu par 1992. – 1995.gadu notikumiem Bosnijā un Hercegovinā. Līdz aprīļa beigām lietas izskatīšana notiks trīs reizes nedēļā.

Martā Karadžičs lūdzis atlikt lietas izskatīšanu līdz jūnijam, lai viņam būtu laiks iepazīties ar lietas materiāliem, taču šo lūgumu tiesa noraidīja. Karadžičs iepriekš draudējis boikotēt tiesu, bet tiesa uzskatīja, ka tādā gadījumā lietas izskatīšana notiks bez viņa klātbūtnes.

Tagad Karadžičs plāno "pilnā mērā piedalīties tiesas procesā," paziņojis viņa advokāts, piebilstot, ka viņa aizstāvamais gan ir vīlies tiesas atteikumā lietu atlikt.

64 gadus veco Karadžiču apsūdz 11 punktos par genocīdu, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci, par viņa lomu 1992.-1995.gada Bosnijas kara laikā, kurā tika nogalināti aptuveni 100 000 cilvēku, bet 2,2 miljoni bija spiesti bēgt no savām mājvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!