Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ukrainas pretterorisma spēki turpinājuši aktīvu darbību, lai ciešāk savilktu loku ap promaskavisko kaujinieku pārņemto Doņecku, bet separātistu rindās sākusies panika, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Ukrainas karavīri devuši vairākus triecienus pa Maskavai draudzīgo kaujinieku pozīcijām un atbalsta punktiem, iznīcinot lielu skaitu separātistu tehnikas un dzīvā spēka, teikts pretterorisma operācijas štāba paziņojumā.

Separātistu rindās vērojama panika un masveida dezertēšana. Pretterorisma operācijas vadībai no "drošiem avotiem" kļuvis zināms, ka promaskavisko kaujinieku komandieris Igors Girkins jeb Strelkovs izvirzījis ultimātu saviem kuratoriem Krievijā, ka, ja netiks sniegta palīdzība, viņš būs spiests atkāpties no Antracitas pilsētas.

Saskaņā ar avotu sniegto informāciju, viņš piedraudējis ar bēgšanu prom no Ukrainas.

Pretterorisma operācijas vadība atgādina, ka saskaņā ar izlūkošanas datiem Krievijas specdienestiem dots rīkojums iznīcināt Luhanskas un Doņeckas "republiku" vadītājus. "Teroristiem ir tikai viena iespēja glābt savu dzīvību - padoties un stāties tiesas priekšā par saviem noziegumiem," uzsvērts paziņojumā.

Vēstīts, ka Ukrainas armijai savelkot loku ap Doņecku, sestdien par gatavību pārtraukt uguni paziņoja "Doņeckas Tautas Republikas" jaunais premjers Aleksandrs Zaharčenko. Viņš gan piebilda, ka separātisti negrasās padoties un ir gatavi cīņai.

Jāatgādina, ka, Ukrainas armijai gūstot panākumus cīņā pret Austrumukrainas nemierniekiem, no valsts jau esot pazudis Krievijas pilsonis - kaujinieku komandieris Igors Bezlers, kurš pazīstams kā terorists "Bess", kuru saista ar MH17 notriekšanu.

Tāpat sen nekas nav dzirdēts par bravūrīgo bārdaino separātistu "Babaju", kurš no Ukrainas aizbēdzis jūnija sākumā, kad armija ieņēma Slovjansku. Vēlāk parādījās informācija, ka "Babajs" atrodas Krimā. Kādā video viņš aicināja kazakus pievienoties "pulkam" cīņai "Jaunkrievijā".

Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, bet separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu, pa kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!