Foto: RIA Novosti/Scanpix
Tā dēvētās "Doņeckas Tautas Republikas" promaskaviskie separātisti paziņojuši, ka ir gatavi pārtraukt uguni, lai nepieļautu humāno katastrofu Donbasā, vēsta "Korrespondent.net".

"Mēs esam gatavi pārtraukt uguni, lai nepieļautu plaša mēroga humānās katastrofas izplatīšanos Donbasā," teikts "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) jaunā "premjera" Aleksandra Zaharčenko (attēlā) paziņojumā.

Premjers gan uzsver, ka separātisti negrasās padoties Ukrainas armijai. Viņš norāda, ka Ukrainas militāristi jau vairākkārt paziņojuši, ka ir ielenkuši Doņecku un ieņēmuši daļu rajonu, tomēr realitātē viņiem tas nekad neesot izdevies.

"Tautas pašaizsardzības vienības ir pilnā kārtībā un gatavas aizsargāt republikas galvaspilsētu. DTR valdība arī tagad ir droša par uzvaru," uzsver Zaharčenko.

"Premjers" atzina, ka pilsēta ir tuvu humānajai katastrofai, apšaudēs iet bojā civiliedzīvotāji, bet uzbrukuma gadījumā upuru skaits būs vēl lielāks.

Vēstīts, ka iepriekšējais Doņeckas separātistu "premjers" Aleksandrs Borodajs ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no amata un iepazīstināja ar savu pēcteci Aleksandru Zaharčenko.

Ukrainas militāristi pēdējās dienās ir norādījušas, ka tiek savilkts loks ap separātistu kontrolēto Doņecku. Medijos jau izskanējušas ziņas par karavīru ieiešanu Doņeckas nomalēs.

Lai arī Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu, pa kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!