Ietriecoties ar savu mašīnu kādā restorānā Irākas ziemeļos, kārtējais pašnāvnieks ir nogalinājis 10 cilvēkus, informē ārvalstu masu mediji. Uzbrukuma laikā restorānā pusdienoja Kurdu premjerministra vietnieka miesassargi.
Premjerministra vietnieks Rovšs Švajs nebija kopā ar saviem miesassargiem, ziņo vietējās amatpersonas. Ievainojumus guvuši vēl 32 cilvēki.

Vēl vienā pašnāvnieka uzbrukumā, kad viņš uzspridzinājās savā automašīnā pie vietējās valdības pārstāvju konvoja Bakūbas pilsētā, gājuši bojā vēl pieci cilvēki, tajā skaitā arī pilsētas padomes priekšsēdētāja vietnieks Huseins Alvans al-Tamini.

Trešais pašnāvnieks uzspridzinājās Kirkūkas pilsētā pie kompānijas “North Oil” biroja vārtiem. Policija ziņo, ka šajā uzbrukumā uzņēmumam, kas kontrolē cauruļvadus un naftas pārstrādes rūpnīcas ar naftas resursiem bagātajā Irākā, gājis bojā viens, bet ievainoti 12 cilvēki.

Kopš Irākas jaunās valdības sastāva paziņošanas vardarbības līmenis Irākā ir audzis, un maijā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 700 irākiešu un 78 ASV karavīri.

Atbildību par lielu daļu uzbrukumu ir uzņēmies kaujinieku grupējums, kura vadītājs ir Abu Musabs az-Zarkavi. Pagājušajā mēnesī internetā tika ievietots paziņojums, ka Zarkavi ir ievainots un atbalstītājiem ir jālūdzas par viņu.

Aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds brīdināja kaimiņvalstis, lai tās nedotu Zarkavi iespēju patverties pie sevis, jo pagaidām viņa atrašanās vieta varētu būt Irāka.

Turklāt ASV piedāvā 25 miljonu dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu sagūstīt vai nogalināt Zarkavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!