Foto: AFP/Scanpix
Afganistānas prezidents Hamids Karzajs paziņojis, ka viņa valsts atbalstīs Pakistānu, ja tai uzbruks ASV vai Indija.

"Ja Amerika, Indija vai jebkurš cits uzbruks Pakistānai, mēs būsim Pakistānas pusē," Karzajs teica intervijā Pakistānas privātajam Pakistānas televīzijas kanālam "Geo".
"Afganistāna ir Pakistānas brālis, mēs nekad nenodosim Pakistānu," viņš piebilda.

Karzajs atbalstu Pakistānai pauda pēc tam, kad Afganistāna un Indija šomēnes parakstīja vienošanos par stratēģisko partnerību, kas radīja bažas Islāmabadā, ka tās galvenā ienaidniece Indija arvien vairāk nostiprina ietekmi reģionā.

Afganistānas un Indijas vienošanās ir pirmais šāda veida sadarbības līgums, ko Afganistāna noslēgusi ar kādu citu valsti, un tas vēl vairāk pastiprina abu valstu draudzīgās attiecības un veicina tirdzniecības, drošības un kultūras sadarbību.

Attiecības Pakistānas un Afganistānas starpā ir saasinājušās pēc tam, kad Karzajs apsūdzēja kaimiņvalsti par dubultas spēles spēlēšanu, ļaujot afgāņu nemierniekiem, kas cīnās pret ASV spēku vadīto misiju, izveidot bāzes robežas Pakistānas pusē.

"Nedod dievs, bet ja kādreiz starp Pakistānu un Ameriku izceļas karš, mēs būsim Pakistānas pusē," teica Karzajs, apstiprinot, ka, "ja Pakistānai uzbruks un ja Pakistānas tautai vajadzēs Afganistānas palīdzību, Afganistāna būs jūsu rīcībā,"

Afganistānas prezidents teica Pakistānas telekanālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!