Foto: AFP/Scanpix
Kādreizējais Kubas līderis un ASV politiskais pretinieks Fidels Kastro pozitīvi novērtējis Nobela Miera prēmijas piešķiršanu ASV prezidentam Barakam Obamam, vēsta vietējie masu mediji.

Atgādinām, ka piektdien Nobela Miera prēmija Obamam tika piešķirta par "izciliem diplomātiskajiem centieniem" cīņā pret kodolieroču izplatību un par miera noregulējumu Tuvajos austrumos

"Piektdienas, 9.oktobra, rītā pasaules pamodās ar jaunumiem par Nobela Miera prēmijas piešķiršanu Obamam. Es ne vienmēr piekrītu šī institūta viedoklim, taču šoreiz jāatzīst, ka, pēc manām domām, tas bija pareizs solis," savu viedokli Kubas laikrakstos paudis Kastro.

Pēc Kastro teiktā, tādējādi Obama ir saņēmis kompensāciju par zaudējumu Kopenhāgenā, kur Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) par 2016.gada Olimpiādes mājvietu izraudzījās Riodežaneiro nevis Čikāgu.

"Daudzi domā, ka viņš vēl nav nopelnījis iegūt tādu balvu. Taču mēs šajā lēmumā redzam vairāk nekā ASV prezidentam piešķirto prēmiju: tā ir kritika genocīda politikai, kuru piekopuši daudzu iepriekšējie šīs valsts prezidenti un kas ir novedis pasauli pie krustcelēm," piebilst Kastro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!