Foto: Sputnik/Scanpix

No Krievijas, ja rastos tāda iespēja, emigrēt vēlētos katrs piektais valsts iedzīvotājs. Savukārt vecuma grupā līdz 46 gadiem to darītu 44%, liecina "Gallup" aptaujas dati par 2018. gadu.

Respondentiem bija jāatbild uz jautājumu: "Ja jums būtu iespēja, vai jūs vēlētos pārcelties uz pastāvīgu dzīvi citā valsti?" Apstiprinoši atbildējušo cilvēki skaits 2018. gadā sasniedzis lielāko rādītāju kopš 2007. gada.

Visvairāk vēlmi emigrēt apliecinājuši 15 līdz 46 gadus veci iedzīvotāji – 44%. Vecuma grupā no 46 līdz 60 gadiem apstiprināti atbildēja tikai 9%.

Starp galamērķiem, kur krievi vēlētos emigrēt, pirmajā vietā ir Eiropas Savienība (ES) – turp dotos 40% respondentu. Starp konkrētām valstīm populārākais galamērķis ir Vācija (15%), otrajā vietā atstājot ASV (12%).

Starp prezidenta Vladimira Putina politikas atbalstītājiem vēlmi aizceļot pauduši 12%, bet no tiem, kam Putina darbība nav tīkama – 40%.

2019. gada janvārī interneta medijs "Projekts" publicēja pētījumu, kurā secināts, ka Krievijas oficiālajā statistikā sešas reizes samazināts no Krievijas aizceļojušo iedzīvotāju skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!