Foto: AFP/Scanpix

Kaujinieku grupējums Kolumbijas revolucionārie bruņotie spēki (FARC) trešdien atbrīvojuši jau mēnesi gūstā turēto franču žurnālistu Romeo Langloisu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Ķīlnieka atbrīvošanu izdevies panākt valdības un Sarkanā Krusta pārrunās ar nemierniekiem. Vēlu trešdienas vakarā žurnālists ar Sarkanā Krusta transportu atvests uz Florencias lidlauku, no kurienes ar lidmašīnu nogādāts galvaspilsētā Bogotā.

"Delfi" jau vēstīja, ka televīzijas ziņu kanāla "France 24" kara žurnālists Langloiss, kuram ir desmit gadu darba pieredze Kolumbijā, tika sagūstīts aprīļa beigās. Langloisu FARC kaujinieki turot gūstā kā "karagūstekni", žurnālistiem telefoniski toreiz paziņoja kāda sieviete.

Žurnālists pazudis, kad filmējis armijas reidu, kura mērķis bija iznīcināt kokaīna ieguves laboratorijas Kolumbijas dienvidos. Apšaudēs ar nemierniekiem gāja bojā trīs karavīri un policists.

Komunistu teroristu grupējums FARC jau ilgāk nekā 40 gadus cīnās pret Kolumbijas valdību.

Lai gan komunistiem faktiski nav nekāda atbalsta valsts urbanizēto apvidu iedzīvotāju vidū, FARC ir izdevies paplašināt savu darbību lauku apvidos, izmantojot līdzekļus, kas iegūti ar narkotiku kontrabandu un cilvēku nolaupīšanu.

Tiek lēsts, ka grupējuma rindās joprojām ir no septiņiem līdz 11 tūkstošiem kaujinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!