Tūkstošiem Kenijas sieviešu grasās nedēļas garumā atteikt saviem vīriem seksā, lai pārliecinātu valsts līderus izbeigt ilgstošo naidu, vēsta BBC.
Par to paziņoja 11 Kenijas sieviešu grupu koalīcijas. Savukārt Sieviešu attīstības organizācijas vadītāja Rukija Subou piebilda, ka streikam pievienosies arī prostitūtas, kuras arī nestrādās nedēļas garumā. Viņa gan precizēja, ka par piedalīšanos streikā prostitūtām samaksās.

Aktīvistes arī aicināja atturēties no seksuālām attiecībām ar vīriem pirmo Kenijas personu - prezidenta Mvai Kibaki un premjerministra Raila Odingi - sievas. Pagaidām gan nav skaidrs, kā valsts pirmās sievietes reaģējušas uz šo lūgumu.

„Mēs pārskatījām visu, kas var piespiest cilvēkus runāt, un sapratām, ka atbilde ir - sekss. Sekss nepazīst rasu piederību, neattiecas uz kādu politisko partiju un ir pat nabadzīgākajās mājās," sacīja Subou, kura vada lielāko sieviešu tiesību aizsardzības organizāciju valstī.

Protestētājas cer, ka nedēļu ilga atturēšanās mudinās prezidentu un premjeru atrisināt visas politiskās nesaskaņas.

2007. gadā vēlēšanās Kenijā ar nelielu pārsvaru uzvarēja Kibaki. Savukārt Odingi sabiedrotie izprovocējuši starpetniskās sadursmes, kuras noveda pie vairāk nekā tūkstoša cilvēku bojāejas.

Lai pārtrauktu vardarbību, 2008. gadā abi bijušie prezidenta kandidāti izveidojuši nacionālās vienotības valdību, taču viņiem neizdevās atrisināt visas nesaskaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!