Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kenijā esošais Patela dambis, kura sagrūšanas rezultātā bojā gāja desmitiem cilvēku, nebija uzcelts likumīgi, piektdien paziņoja Kenijas Ūdens resursu pārvaldības iestādes pārstāvis.

Kā klāsta varas iestāžu pārstāvis, atļauja nav arī citiem dambjiem, kas atrodas netālu no Solai skrajciema. Dambji ir kādas fermas pārraudzībā, tiesa, fermas menedžeris noliedz jebkuru pārkāpumu, ziņo BBC.

Par notikušo policija sākusi izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka Kenijā pēc ilgstošām lietavām sabrūkot Patela dambim, ūdens aizslaucījis vairākus simtus māju dažu kilometru rādiusā no tā, nogalinot vismaz45 un ievainojot vairākus desmitus cilvēku.

Dambis pārrauts uz ziemeļiem no Solai skrajciema aptuveni 200 kilometrus uz ziemeļiem no valsts galvaspilsētas Nairobi. Vietējie iedzīvotāji ziņo, ka dzirdējuši eksplozijai līdzīgu troksni pirms sākušies ūdens plūdi.

Notikuma vietā līdzās glābšanas dienestiem strādā arī Kenijas Sarkanā krusta brigādes, kas ziņo par cilvēku nogādāšanu mediķu aprūpē. Liels skaits cilvēku ir pazuduši, un glābēji uzskata, ka daudzi varētu būt iesprostoti māju drupās un dubļos. Kā ziņo BBC, joprojām notikuma vietā norit aktīvi glābšanas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!