Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna tēvocis Čans Sonthēks pirms sodīšanas ar nāvi tika izģērbts kails un tad izbarots suņiem, vēsta Honkongas laikraksts "Wen Wei Po".

Laikraksts vēsta, ka Čans un pieci viņa tuvākie līdzgaitnieki tika izģērbti kaili un izbaroti 120 suņiem, kas bija turēti badā trīs dienas. Suņi notiesātos plosījuši stundu un visu šo procesu klātienē vērojušas simtiem amatpersonu.

Jau vēstīts, ka atbilstoši ekspertu vērtējumam Čans nelaiķa līdera Kima Čenira slimības laikā un pēc viņa nāves faktiski pārvaldīja izolēto komunistu valsti. Viņš bija precējies ar Kima Čenira māsu Kimu Gjonhi un ieņēma Nacionālās aizsardzības komisijas vicepriekšsēdētāja amatu.

Tomēr pagājušā gada nogalē viņš krita nežēlastībā, tika atstādināts no visiem augstajiem amatiem un apsūdzēts korupcijā un apvērsuma plānošanā.

Singapūras laikraksts "Straits Times" paudis viedokli, ka "Wen Wei Po" raksts atspoguļo Pekinas nepatiku pret režīma maiņu, bet Ķīnas valsts medijos līdzīgi raksti vēl nav parādījušies.

Ziemeļkoreja nav apstiprinājusi, ka Čana sodīšanā ar nāvi būtu izmantoti suņi.

Iepriekš mediji ziņoja, ka vairāki Čana līdzgaitnieki sodīti ar nāvi, nošaujot ar zenītartilērijas ieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!