Foto: AFP/Scanpix
Humānas palīdzības organizācijas “Gift of the Givers” 20 dalībnieki Ķīnā esot aizturēti, jo ir skatījušies dokumentālu filmu par 13. gadsimta mongoļu iekarotāju Čingishanu, paziņoja divu grupas dalībnieku pārstāvis.

Seši Lielbritānijas un Dienvidāfrikas pilsoņi jau ir atbrīvoti, bet deviņi tūristi tiks deportēti no valsts tuvāko dienu laikā, informēja Lielbritānijas un Dienvidāfrikas vēstniecības Ķīnā.

Divu grupas dalībnieku Huseina Džeikobsa un Tahiras Džeikobsas - kuri ir Lielbritānijas un Dienvidāfrikas dubultpilsoņi - izplatītā paziņojumā norādīts, ka visi tūristi ir atbrīvoti bez apsūdzību uzrādīšanas.

Viņi arī norādīja, ka aizturēšana notikusi pēc tam, kad grupas dalībnieki skatījušies dokumentālu filmu par Čingishanu.

"Viņi skatījās dokumentālu filmu par "Čingishanu, lai nostiprinātu savu izpratni par reģionu, kurā viņi tobrīd atradās, un tas kļūdaini tika uzskatīts par propagandas materiālu," norādīts paziņojumā.

Ķīnas Iekšējās Mongolijas autonomā rajona Ordosas pilsētas lidostā šonedēļ tika aizturēti 20 “Gift of the Givers” dalībnieki.

10 organizācijas dalībnieki bija no Dienvidāfrikas, deviņi - no Lielbritānijas, bet viens no Indijas.

Tiek uzskatīts, ka deviņi grupas locekļi savos viesnīcu apartamentos skatījušies videoierakstus, kurus Ķīna uzskata par terorisma propagandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!