Ķīnas vadība ievieš komandantstundu naktī no otrdienas uz trešdienu rietumu provinces Siņdzjanas galvaspilsētā Urumči tajā notiekošo masveida nekārtību dēļ, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

Naktī cilvēkiem tiks aizliegts iziet ielās, tiks pārtraukta arī transporta kustība. Atkarībā no situācijas attīstības varas iestādes lems par komandantstundas pagarināšanu.

Protestētāju izklīdināšanai Ķīnas rietumu provinces Siņdzjanas galvaspilsētā Urumči policija otrdien izmantoja asaru gāzi.

Pilsētas ielās izgājuši simtiem hana ķīniešu, postot veikalus, kuri pieder etniskiem uiguriem.

Otrdienas rītā uiguru protestētāji savukārt pieprasīja atbrīvot savus radiniekus, kuri tika aizturēti sadursmju laikā nedēļas nogalē. Pēc manifestāciju apspiešanas Urumči arestēti vairāk nekā 1400 protestētāji.

Pirmdien kārtības sargi apspieda arī masu nekārtības Kašgaras pilsētā, kas arī atrodas Siņdzjanas provincē.

Pirmdien kārtība Urumči bija galvenokārt atjaunota, ielas patrulēja policijas vienības. Tiek ziņots, ka pilsētā bija atslēgti mobilie sakari un bloķēta pieeja internetam.

Kā vēstīts, svētdien Urumči izcēlās nekārtības, ielās notika sadursmes un laupīšanas, tika aizdedzināti veikali un automašīnas. Sadursmes pilsētā prasīja 156 cilvēku dzīvības, vairāk nekā tūkstotis cilvēku guvuši ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!