Ķīnas dienvidrietumos vismaz 76 cilvēki gājuši bojā un vēl 79 pazuduši bez vēsts ilgstošu lietusgāžu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos, pirmdien vēsta valsts mediji.
Kopš ceturtdienas nerimstošo lietusgāžu izraisītās ūdens straumes no kalniem, zemes nogruvumi, dubļu un akmeņu noslīdeņi skāruši daudzus apgabalus Sičuaņas ziemeļos un austrumos un Čuncjinas municipalitāti, vēsta oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua".

Viena no vissmagāk skartā rajona - Čuncjinas Kaisjaņas apgabala - amatpersonas saka, ka piedzīvoti spēcīgākie plūdi aptuveni 200 gados. Plūdos vismaz 18 cilvēki pazuduši un tie skāruši aptuveni 80 000 cilvēku.

Visā Čuncjinā līdz pirmdienai gājis bojā 21 cilvēks un 27 pazuduši. Glābēju lavas meklē plūdos izdzīvojušos.

Sičuaņā vissmagāk skarti rajoni ap Dadžou pilsētu, kur plūdi aizskalojuši ceļu posmus un nogriezuši no ārpasaules pilsētas un ciemus, ziņo "Siņhua". Provincē gājuši bojā vismaz 55 cilvēki un 52 pazuduši.

Naņvai pilsētā ūdens iekļuvis visās mājās un svētdien ūdens dziļums pilsētas ielās sasniedza vienu metru.

Pavisam Sičuaņas Cjuisjaņas apgabalā piektdien un sestdien 24 stundu laikā nolija 253 milimetri nokrišņu, kā rezultātā seši cilvēki gāja bojā, septiņi pazuda bez vēsts un vēl 37 guva nopietnus ievainojumus.

Kā vēsta "Siņhua", pirmdien un otrdien tiek prognozēta lietusgāžu turpināšanās.

Lietusgāžu izraisītos plūdus un zemes nogruvumus šogad Ķīnā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 800 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!