Ķīnas austrumos 22 cilvēku svingeru grupai izvirzītas kriminālapsūdzības izlaidībā, trešdien vēsta Ķīnas plašsaziņas līdzekļi.

Par grupveida seksuāliem sakariem laikā no 2007. līdz 2009.gadam apsūdzētas astoņas sievietes un 14 vīrieši, kuriem tagad draud brīvības atņemšana līdz pat pieciem gadiem.

Kā norāda eksperti, šī lieta norāda uz ķīniešu seksuālo atmošanos, kas ir valsts ekonomiskās reformas blakusprodukts. Arī Ķīnas viena bērna politika ir izmainījusi cilvēku uzskatus par seksu.

Apsūdzēto vidū ir 53 gadus vecs asociētais profesors Ma Sjaohai no Nankinas universitātes. Viņam izvirzīta apsūdzība par svingeru čata istabas izveidošanu un seksa orģiju organizēšanu savās mājās, kurās piedalījās arī viņš pats. "Sākumā čata sarunas bija ļoti kārtīgas, lielākā daļa cilvēku apsprieda savas laulības problēmas," paskaidroja Ma, kas ir divreiz šķīries un šobrīd ir bez partneres. Tomēr vēlāk mainīšanās ar seksuālajiem partneriem kļuva par interneta foruma centrālo tēmu, kas galu galā piesaistīja vairāk nekā 190 cilvēkus. "Katra ģimene vairāk vai mazāk saskaras ar šo nepietiekamību - laulība var būt kā auksta ūdens bļoda, kas jāizdzer, un mainīšanās ar partneriem var šķist kā salda vīna malks," sacīja Ma.

Pagaidām nav zināms, kad apsūdzētie stāsies tiesas priekšā.

Lieta izraisījusi arī protestus no Ķīnas izvirtības krimināllikuma pretinieku puses. Viņi aizstāv cilvēku seksuālās tiesības un aicina uz reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!