Foto: Reuters/Scanpix
Bijušais Fenčengas pilsētas Komunistiskās partijas sekretārs kopā ar savu sievu aprīlī pametis Ķīnu, līdzi paņemot miljoniem dolāru, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Liaoninas provinces Fenčengas pilsētas augstā partijas amatpersona Vangs Guakviangs bija atstādināts no amata aizdomās par korupciju, vēsta mediji.

Negodīgais partijnieks varētu būt paņēmis sev līdzi aptuveni 31,5 miljonus dolāru (17,5 miljoni latu), liecina medijos izskanējusī informācija. Amatpersonas gan neatklāj lietas detaļas.

Speciālisti norāda, ka valdībai ir izdevīgi noslēpt līdzīgus gadījumus, bet straujā informācijas aprite to padara grūti izdarāmu. "Nav svarīgi, cik sliktas ir ziņas, bet agrāk vai vēlāk tās sasniegs publiku," komentē laikraksts "Global Times".

Korupcija ir viens no lielākajiem draudiem Ķīnas Komunistiskās partijas varai, jau vairākas reizes ir brīdinājis Ķīnas premjerministrs Veņš Dzjabao.

Amatpersonu korupcija bieži izraisa valsts iedzīvotāju dusmas, norāda BBC. Kamēr augstāko līderu finanses nav ierobežotas, daudzas citas augstas amatpersonas ir atceltas no amata skandālu dēļ.

Kopš 20. gadsimta deviņdesmito gadu vidus līdz 2008. gadam Ķīnu ar negodīgi iegūtu naudu ir pametuši 16 – 18 tūkstoši amatpersonu un valsts uzņēmumu darbinieku, liecina Ķīnas Centrālās bankas pagājušajā gadā publiskotais ziņojums.

Aizbēgušo amatpersonu nozagtās naudas summa esot vairāk nekā 74 miljardi dolāru ( 41 miljards latu), atklāts ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!