Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāds vīrietis Ķīnā, kurš nav varējis atļauties samaksāt par procedūru slimnīcā, pats sev amputējis labo kāju, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Žengs Janliangs kāju sev amputējis ar metāla zāģi un nazi, bet sāpēs pārcietis iekožoties koka klucītī, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo "Sky News".

Ķīnieša bēdu stāsts sākās 2012. gada janvārī, kad viņš labajā kāja sācis just stipras sāpes. Pēc vairākām vizītēm pie ārsta viņam diagnosticēta neārstējama artēriju embolija, tāpēc vienīgais risinājums bija amputācija.

Tomēr pēc daudziem ārsta apmeklējumiem ģimenei vairs nav bijis naudas procedūras apmaksāšanai un 47 gadus vecais vīrietis nosūtīts mājās. 

Šajā laikā vīrietis cietis nepanesamas sāpes. Kaimiņi stāsta, kā naktīs dzirdējuši viņa kliedzienus, palīdzēt nespēja arī trīskārša izrakstīto pretsāpju medikamentu deva, vietējiem medijiem pastāstīja slimnieka sieva.

Sāpes galu galā pagājušā gada aprīlī noveda Žengu līdz lēmumam pašam amputēt kāju. Viņš ielicis mutē audumā ievīstītu koka klucīti un sācis zāģēt kāju nost. Sieva stāsta, ka ieraudzījusi vīru jau ar amputētu kāju un pret koka klucīti izlauztiem zobiem.

Stāsts par nelaimīgo ķīnieti vietējos medijos parādījies tikai tagad, kad Žengam tā pati slimība konstatēta arī otrā kājā un viņš lūdz pēc palīdzības, lai šoreiz amputāciju varētu veikt slimnīcā, norāda "Sky News".

Pēc mediju publikācijām sniegt bezmaksas procedūru vīrietim jau apsolījis kāds ārsts no Šanhajas. "Es un mani kolēģi nodrošināsim viņu ar bezmaksas medicīniskajiem pakalpojumiem," sociālajos tīklos paziņoja Žangs Kviangs no kāda medicīnas centra Šanhajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!