Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai piespiedu kārtā nosēdinātu lidmašīnu, kurā atradusies Krievijas delegācija, kas lidojusi no Moldovas uz Krieviju, Ukraina izmantojusi divus "MIG-29", kas piespieduši lidmašīnu apgriezties Kišiņevā.

"RIA Novosti" ziņo, ka lidmašīnā atradusies delegācija, kuru vadījis kultūras ministrs Vladimirs Medinskis.

"Delfi" jau vēstīja, ka Ukraina un Rumānija sestdien slēdza gaisa telpu arī gaisakuģim, uz kura atradās Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins. Viņam gan izdevās atgriezties Maskavā.

Politiķim, kurš saniknojies par šādu šķērsli, "Twitter" paziņoja, ka nākamreiz lidos ar stratēģisko bumbvedēju "TU-160", jau izdevies izraisīt diplomātisku skandālu, jo Rumānijas Ārlietu ministrija pieprasījusi Krievijas Ārlietu ministrijai paskaidrojumus par to, vai Rogozina draudi atspoguļo valsts oficiālo nostāju.

Ukraina atteikumu gaisa telpas šķērsošanu lidmašīnai, kurā atradās kultūras ministra vadītā Krievijas delegācija, skaidro ar to, ka kompānijas "Rusjet" reisiem netiek izsniegtas atļaujas ielidot Ukrainas gaisa telpā, jo kompānijas gaisa kuģi iepriekš rupji pārkāpuši noteikumus, kas aizliedz nosēšanos slēgtajā Simferopoles lidostā. Aizliegumu nosēsties Simferopolē Ukraina pieņēma pēc tam, kad Krimas pussalu anektēja Krievija.

Savukārt Rumānija savas gaisa telpas šķērsošanas aizliegumu motivē ar to, ka lidmašīnā atradušās personas, kam, atbilstoši ES Padomes 17. un 21. marta lēmumiem, ir aizliegts šķērsot ES dalībvalsts Rumānijas gaisa telpas robežas.

Tikmēr Moldovas Ārlietu ministrija savā mājaslapā apliecinājusi, ka, pārmeklējot lidmašīnu ar Krievijas delegāciju, tajā atrasti Piedņestras separātistu savāktie iedzīvotāju paraksti par Piedņestras republikas atzīšanu. Moldovas iestādes arīdzan norādījušas, ka Krievijas vicepremjera privātās vizītes laikā Moldovas Republikai veltīti provokatīvi paziņojumi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!