Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Bils Klintons trešdienas vakarā teica runu Demokrātu partijas konventā, nominējot tagadējo ASV prezidentu Baraku Obamu par Demokrātu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām.

Klintons sacīja, ka "ar visu savu sirdi" tic tam, ka Obama izglābis ASV ekonomiku un četru gadu laikā uzlabojis tās stāvokli, tāpēc amerikāņiem vēreiz jāievēl Obamu par prezidentu. Klintons pats ir bijis prezidenta amatā divus termiņus un saglabājis popularitāti arī 12 gadus pēc savas otrās prezidentūras beigām.

"Neviens prezidents - ne es, ne mani priekšgājēji - nebūtu spējis tikai četros gados pilnībā pārvarēt visu postu [ekonomikā], ko viņš konstatēja" savas prezidentūras sākumā, sacīja Klintons.

"Viņš ir licis pamatus jaunai mūsdienīgai veiksmīgai kopīgas labklājības ekonomikai," sacīja Klintons.

"Es gribu, lai Baraks Obama būtu nākamais ASV prezidents, un es ar lepnumu nominēju viņu" par Demokrātu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām, teica Klintons.

"Es gribu [prezidenta amatā] cilvēku, kurš nešaubīgi tic, ka mēs varam uzbūvēt jaunu Amerikāņu sapņa ekonomiku," teica Klintons.

"Pēc vakardienas vakara es gribēju [prezidenta amatā] cilvēku, kurš bija tik saprātīgs, ka apprecēja Mišelu Obamu," pajokoja Klintons. Pirmā lēdija Mišela Obama otrdienas vakarā teica runu demokrātu konventā, uzslavējot Obamas kā vīra un tēva pozitīvās īpašības.

ASV Ziemeļkarolīnas štata Šarlotes pilsētā no otrdienas līdz ceturtdienai notiek Demokrātu partijas konvents, kurā jau bija gaidāma tagadējā valsts vadītāja Baraka Obamas oficiāla izvirzīšana par šīs partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām 6.novembrī.

Konventa dalībnieki ar savām runām cenšas pārliecināt amerikāņu vēlētājus, ka Obama ir pelnījis tikt ievēlēts par prezidentu uz otru amata termiņu.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka Obamas popularitātes reitings ir tikai par vienu procentpunktu augstāks nekā Republikāņu partijas izvirzītajam prezidenta kandidātam Mitam Romnijam.

Konventa kulminācija būs ceturtdien, kad runu teiks pats Baraks Obama, tajā piekrītot savas kandidatūras izvirzīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!