Lidmašīna ar 77 cilvēkiem uz klāja, tostarp Brazīlijas futbola komandu, nogāzusies netālu no Kolumbijas pilsētas Medeljinas lidostas, kur gatavojās piezemēties, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Pasažieru lidmašīna BAE "Avro" RJ85 bijusi ceļā no Bolīvijas. No visiem lidmašīnā esošajiem cilvēkiem seši ir izdzīvojuši, bet pārējie ir gājuši bojā, atsaucoties uz Kolumbijas varas iestādēm, vēsta CNN. Starp tiem varētu būt vismaz divi futbola komandas locekļi.

Sākotnēji tika ziņots, ka uz lidmašīnas klāja bijis 81 cilvēks, taču pēcāk izrādījās, ka četri cilvēki uz reisu neieradās un lidmašīnā kopumā bijuši 77 cilvēki.

Divi izdzīvojušie identificēti kā vārtsargs Danilo un stjuarte Himena Suaresa.

Lidmašīna nogāzusies kalnainā apvidū ārpus pilsētas īsi pirms pusnakts pēc vietējā laika.

Slikto laikapstākļu dēļ katastrofas vieta kalnos ir sasniedzama tikai pa sauszemi. Tā kā lidmašīna pēc ietriekšanās zemē nav aizdegusies, iepriekš tika izteikta cerība, ka izdzīvojušo varētu būt vairāk.

Gaisa kuģī pavisam atradušies 72 pasažieri un 9 apkalpes locekļi.

Last moments on the radar for LMI2933 carrying Brazil's Chapecoense football team: pic.twitter.com/MaPnb4nIB3
— Dan News (@dannews) November 29, 2016

G: 1st Pictures of the wrecage of the plane which carried brazilian football team @ChapecoenseReal pic.twitter.com/qopo4ha5z8

Lidaparāts gaisa kontroles tornim ziņojis par elektronikas kļūmi, teikts lidosta preses paziņojumā.

Brazīlijas futbola kluba "Chapekoense" komanda ar šo reisu devās uz "Copa Sudamericana" kausa finālspēli Madeljinā, kur bija paredzēta cīņa ar vietējo klubu "Atletico Nacional". Abu komandu pirmajai savstarpējai spēlei bija jānotiek trešdien. Vietu finālā "Chapekoense" izcīnīja pēc Argentīnas vienības "San Lorenzo" uzvarēšanas pagājušajā nedēļā.

Pēc notikušās traģēdijas Dienvidamerikas Futbola federāciju konfedereācija (COMNEBOL) paziņojusi, ka aptur visu sacensību norisi, bet organizācijas prezidents Alehandro Domingess devies uz traģēdijas vietu.

"Copa Sudamericana" ir otrs prestižākais klubu turnīrs Dienvidamerikā aiz "Copa Libertadores". "Copa Sudamericana" uzvarētājs iegūtu tiesības nākamgad spēlēt "Copa Libertadores".

"Chapekoense" klubs dibināts 1973. gadā, tas bāzēts Brazīlijas dienvidu pilsētā Čapeko, kurā ir aptuveni 200 000 iedzīvotāju. 2014. gadā klubs pirmo reizi savā vēsturē izcīnīja tiesības spēlēt Brazīlijas čempionāta A sērijā jeb augstākajā līgā.

BAE "Avro" RJ85 jeb "British Aerospace" 146 ir Lielbritānijā ražota vidēja izmēra komerciāla reaktīvā lidmašīna. Šo modeli ražoja no 1993. līdz 2003. gadam. Pavisam saražotas aptuveni 400 šādas lidmašīnas.

Konkrētā avarējusī lidmašīna pirmo lidojumu veica 1999. gada 26. martā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!