Šonedēļ kontracepcijas tabletes svinēja savu 40.dzimšanas dienu, un mediķi uzskata, ka šīm svinībām ir pamatots iemesls, ziņo "Reuters Health".
Daudzās valstīs pretapaugļošanās tabletes kļuvušas par visizplatītāko dzimstības kontroles metodi, turklāt šīs tabletes tiek uzskatītas par vienu no drošākajiem medikamentiem. Patiesībā, arvien vairāk sieviešu atklāj, ka bez kontraceptīvajām īpašībām šīm tabletēm ir arī citi veselībai noderīgi "blakus efekti".

Piemēram, ginekologs no Atlantas, Maikls Rendels dažkārt iesaka kontracepcijas medikamentus pacientēm, kurām dzimstības kontrole nemaz nav nepieciešama. Sievietes var lietot šīs tabletes, lai regulētu menstruāciju ciklu, mazinātu risku saslimt ar reimatoīdo artrītu vai osteoporozi, intervijā "Reuters Health" atzina Rendels.

Jaunās paaudzes kontraceptīvajās tabletēs ir daudz zemāks hormonu – estrogēna un progestīna – līmenis nekā agrāk ražotajos pretapaugļošanās medikamentos, un šo tablešu lietošana palīdz cīņā ar izsitumiem, kā arī olnīcu un dzemdes sienas profilaksei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!