Krievijas kosmonauts Jurijs Maļenčenko ir atteicies no plāniem, atrodoties Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS), salaulāties ar savu draudzeni uz Zemes, sakot jāvārdu pa tālruni, sestdien ziņoja laikraksts "Izvestija".
Krievijas kosmosa aģentūras "Rosaviakosmos" pārstāvis Sergejs Gorbunovs avīzei paskaidroja, ka 41 gadu vecais Maļenčenko ir Krievijas bruņoto spēku pulkvedis, kuram ir zināmi valsts noslēpumi, tāpēc laulībām ar Jekaterinu Dmitrijevu, kura četru gadu vecumā emigrēja no Krievijas uz ASV, viņam ir nepieciešama atļauja. Pašlaik 26 gadus vecā Dmitrijeva dzīvo Hjūstonā, Teksasā.

"Lai mainītu ģimenes stāvokli, viņam vispirms par to ir jāinformē priekšniecība," paskaidroja Gorbunovs.

Maļenčenko, kura iepriekšējā laulība tika šķirta pirms vairākiem mēnešiem, lūdza Dmitrijevas roku decembrī, bet aprīlī devās uz SKS.

Tagad viņam ir jāgaida, kamēr viņš rudenī atgriezīsies uz Zemes, lai varētu apprecēties.

"Ir noteikts uzvedības kodekss kosmonautiem orbītā, kas reglamentē viņu dzīvi un darbu. Tajā nav tādu terminu kā "laulības"," norādīja "Rosaviakosmos" pārstāvis.

"Ir arī sakaru problēmas. Šī nav privāta bodīte, bet gan valsts organizācija. Mēs nevaram šādā veidā atļaut izmantot valsts komunikāciju kanālus, un amerikāņi arī nevar [to atļaut," piebilda Gorbunovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!