Foto: AP/Scanpix

Kosovas pilsētā Mitrovicā patruļas laikā nošauts Eiropas Savienības (ES) Policijas misijas likumsargs no Lietuvas, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC norāda, ka vietējie mediji vēsta – nošautais ES Tiesiskuma misijas Kosovā (EULEX) policists bijis no Lietuvas. ES misijā šī slepkavība jau nodēvēta par gļēvu vardarbības aktu un sākta tās izmeklēšana.

BBC vēsta, ka automašīna, kurā braukuši četri misijas dalībnieki, patruļas laikā tikusi apšaudīta. Ievainotais vīrietis nogādāts pie mediķiem, taču viņu glābt nav izdevies. Policistam lodes bija trāpījušas galvā un vēderā.

Nav zināms, kas šo uzbrukumu sarīkojis, taču uzbrucēji bijuši seši. Uzbrukumā vēl divi policisti ir ievainoti un ārstējas slimnīcā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir izteikuši līdzjūtību Lietuvas premjerministram Aļģirdam Butkēvičam un ārlietu ministram Linam Linkevičam saistībā ar incidentu Kosovas ziemeļos, kurā ir gājis bojā Lietuvas pārstāvis Eiropas Savienības (ES) Tiesiskuma misijā Kosovā. Premjers un ārlietu ministrs pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus Kosovā kritušā ES misijas locekļa ģimenei un draugiem, kā arī izsaka stingru nosodījumu uzbrukumam, aicinot nekavējoties saukt pie atbildības vainīgos.

Mitrovicas pilsēta ir sadalīta divās daļās starp etniskajiem serbiem ziemeļos un Kosovas albāņiem dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!