Saskaņā ar pēdējām ziņām no Kosovas jauno valsti sāk pārņemt nekārtību vilnis un sāk piepildīties sliktākās prognozes, raksta BBC.
Laples pilsētiņā, kas atrodas netālu no Prištinas, evakuēta serbu skola. Anonīms zvanītājs draudējis mācību iestādi uzspridzināt, un šobrīd policija meklē spridzekli.

Kosovas pilsētā Gračanicē notiek protesta mītiņš: aptuveni 800 cilvēku sapulcējušies pie veca pareizticīgo klostera, kurš Balkānos tiek uzskatīts par serbu garīgo centru.

Kosovas policija ziņo par to, ka saniknotu serbu grupas aizdedzinājušas divus robežkontroles punktus starp Kosovas ziemeļu daļu un Serbijas dienvidiem.

Bosnijas un Hercogovinas pilsētā Baņalukā, kur dzīvo galvenokārt serbi, notikusi sadursme starp jauniešiem un policiju. Mītiņa dalībnieki ar degmaisījuma pudelēm apmētājuši ASV konsulātu, kā arī Vācijas un Francijas pārstāvniecības. Nemieros cietuši vairāki cilvēki.

Mitrovices pilsētā pūļa protesta akcijas jau atgādina ielu cīņas. Iepriekšējā naktī šeit jau atskanēja sprādzieni pie ANO ēku kompleksa.

Arī Belgradā situācija kļūst nekontrolējama. Valdības saukļu uzmundrināta, ielās aktīvi protestē jaunatne, rīkojot arvien jaunas nekārtības pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!