Foto: EPA/Scanpix/LETA
Tautas vēlētā Kostarikas prezidenta Rodrigo Čavesa inaugurācijā loma bija arī pirmajai lēdijai – Signei Zeikatei, ekonomikas maģistrei un Isabelas mammai. Latvietei. Ar Signi sazināmies virtuāli. Vaicāta, kāpēc tieši Rodrigo kļuva par prezidentu, viņa atbild: "Jo ģimene un vēlētāji uzticējās, sadzirdēja un atbalstīja viņu. Tas ļāva strādāt ar simtprocentīgu atdevi. Neviens politisks uzbrukums, apmelojums mūsu uzticību un mīlestību nemazinās. Atnākot mājās, viņš no mums saņem jaunu enerģiju."

Signe dzimusi un augusi Rīgā. Kā pati saka – atbalstošā un mīlestības pilnā ģimenē. Latvijas Universitātē ieguvusi ekonomikas maģistra grādu, Finanšu ministrijā darbojusies ar pašvaldību finansēšanas sistēmu. "Biju aktīva un strādīga," sevi vērtē Signe. Uz Vašingtonu devās 2001. gadā, jo ieguva Hūberta Hamfrija stipendiju. Prakses vietā Pasaules Bankā (PB) saņēma darba piedāvājumu.

Patlaban Signe ir Pasaules Bankas vecākā speciāliste valsts parādu vadības jautājumos – sniedz tehnisko palīdzību pasaules nabadzīgajām valstīm, stāstot, cik lielu parādu valsts var atļauties un kādam tam jābūt, lai mazinātu izmaksas un nesamērīgi nepaaugstinātu riskus. Signe stāsta, ka ar nākamo vīru Rodrigo iepazinusies darba vietā, tāpēc pasaulē labi zināmajai finanšu organizācijai esot milzīga loma gan viņas profesionālajā izaugsmē, gan personīgajā dzīvē.

Meita runā latviski


Kopā abi ir desmito gadu, laulībā dzimusi meita Isabela, kurai ir septiņi gadi. Isabela pasaulē nāca Amerikā, taču pirmos piecus gadus ar vecākiem dzīvoja Džakartā, Indonēzijā, kur Rodrigo bija direktors vienam no lielākajiem PB ofisiem. "Isabela runā latviski, angliski un spāniski. Mums ar Rodrigo ir ļoti svarīgi, ka viņa saglabā latviešu tradīcijas, tāpēc brīvdienas pēc iespējas pavadām Latvijā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!