Foto: AFP/Scanpix
Kremļa politikas propagandētāji pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas Ukrainā izplatījuši informāciju, ka šī gaisa kuģa vietā varēja būt arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina lidmašīna.

"Malaysian Airlines" lidmašīna "Boeing 777" ceturtdien tika notriekta virs Ukrainas netālu no Krievijas robežas. Lidmašīnā atradušies 295 cilvēki.

Savukārt Krievijas prezidents lido ar Krievijas ražoto "Il-96", kas esot līdzīgs notriektajai lidmašīnai.

"Varu teikt, ka Putina lidmašīnas un Malaizijas "Boeing" ceļi krustojās tajā pašā ceļā un ap to pašu laiku. Prezidenta lidmašīna bija pulksten 16:21 pēc Maskavas laika, bet Malaizijas lidmašīna - 15:44," aģentūrai "Interfax" pavēstījis kāds anonīms avots. "Abu lidmašīnu kontūras ir ļoti līdzīgas, lineāri lidmašīnas ir līdzīgas un arī krāsojums ir diezgan līdzīgs, tā kā tālumā šīs lidmašīnas ir līdzīgas."

Krievijas mediji pat publicējuši abu lidmašīnu foto, uzsverot, ka tās ir ļoti līdzīgas. Tomēr internetā pieejamā informācija liecina, ka "Boeing 777" lidmašīna ir gandrīz 20 metrus garāka, kā arī abām atšķiras spārnu platums.

Tikmēr "gazeta.ru" ziņo, ka šī informācija neatbilstot patiesībai. Kāds avots lidostā "Vnukovo-3", no kuras parasti lido Putina lidmašīna, apgalvojis, ka Krievijas prezidents jau ilgi nav lidojis virs Ukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!