Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs nosodījis "ārkārtīgi trauksmaino" paziņojumu par iespējamu vēršanos pret Krievijas oligarhiem. Viņš oligarhu īpašumu iespējamu pārņemšanu pielīdzinājis investīciju vides graušanai, norāda "The Moscow Times".

Lielbritānijas pārstāvju brīdinājums esot "investīciju pievilcību, kā arī visas Apvienotās Karalistes pievilcību pasliktinošs," paudis Peskovs, jautāts par britu brīdinājumu konfiscēt Krievijas politiski un ekonomiski ietekmīgāko cilvēku Londonas īpašumus.

"Bieži nesanāk redzēt vai dzirdēt tik tiešus draudus uzbrukt uzņēmējdarbībai," teicis Peskovs.

Viņš arī tūlīt norādījis, ka Krievija šādā gadījumā atbildes gājienus noteiks atbilstoši savām interesēm. "Vienas noteiktas valsts uzbrukums Krievijas uzņēmējdarbībai, protams, paredz atbildes pasākumus," viņš skaidrojis aģentūrai TASS.

Iepriekš svētdien Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa informēja par jaunu sankciju likumu, kura mērķis ir atturēt Krieviju no uzbrukuma Ukrainai. Cita starpā ministre lika noprast, ka paredz sankcionēt oligarhus, kuri gadiem ilgi Londonā investējuši īpašumos.

"Putina oligarhiem nebūs, kur paslēpties," viņa skaidroja medijam "Sky News", "Mēs nevaram dot priekšroku īstermiņa ekonomiskajām interesēm pār brīvības un demokrātijas ilgtermiņa izdzīvošanu Eiropā. Tas ir smags lēmums, kas mums visiem ir jāpieņem."

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainas austrumos 2014. gadā konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 15 000 cilvēku. Maskava turpina noliegt tās regulārās armijas vienību iesaisti karā ar Ukrainu un ieroču ievešanu kaimiņvalstī, apgalvojot, ka Ukrainā notiekošais ir pilsoņkarš.

Reaģējot uz vairāk nekā 127 000 Krievijas karavīru savilkšanu, kā arī līdz šim brīdim nepārtrauktām aizvien jauna bruņojuma piegādēm Ukrainas pierobežā, ASV, Lielbritānija, kā arī citas valstis uz Ukrainu nosūtījušas letālu un neletālu bruņojumu un aprīkojumu, kā arī militāros ekspertus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!