Foto: Scanpix/EPA/LETA
Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova un Krievijas Aizsardzības ministrija svētdien sniegušas komentārus par sestdien notikušo raķešu triecienu Odesas ostai, kas pasaulē izraisīja plašu rezonansi un apsūdzības, ka Krievija grauj vienošanos par Ukrainas labības izvešanu no ostas.

Maskavas oficiālie pārstāvji atzīst, ka triecienu veikuši Krievijas karavīri, tomēr uzstāj, ka mērķis esot bijuši militāri objekti.

Zaharova savā "Telegram" kanālā apgalvoja, ka ar raķetēm "Kalibr" veikts trieciens Ukrainas karakuģim.

Krievijas Aizsardzības ministrija komentējusi triecienu vairāk nekā diennakti pēc pēc tā veikšanas.

"Odesas jūras ostā kuģu remonta rūpnīcas teritorijā ar augstas precizitātes raķetēm iznīcināts Ukrainas karakuģis un raķešu "Harpoon" noliktava," teikts ministrijas paziņojumā.

Iepriekš Krievijas raidsabiedrības VGTRK žurnālists un Valsts domes deputāts Jevgēņijs Popovs britu raidsabiedrībai BBC sacīja, ka Krievijas trieciena mērķis bijušas raķešu sistēmas, kas atbilstoši viņa teiktajam bijušas ostā.

Tiesa gan, Popovs neko neminēja par kuteri, bet Zaharova - par raķešu sistēmām.

Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars vēl pirms pēdējiem Maskavas paziņojumiem sacīja - Krievijas puse viņam apgalvojusi, ka tai ar triecienu nav nekāda sakara.

Atbilstoši Ukrainas puses ziņotajam sestdien raķešu trieciena rezultātā cietusi ostas infrastruktūra, ostā izraisījies ugunsgrēks.

Par to, ka būtu iznīcināts kuteris vai raķešu sistēmas, Ukrainas puse neko nemin.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!