Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests "Roskomnadzor" bloķējis piekļuvi ieslodzījumā esošā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vietnei un vēl vairākiem desmitiem ar viņu saistītu lapu.

Kā liecina "Roskomnadzor" reģistrs, piekļuve bloķēta atbilstoši Ģenerālprokuratūras lēmumam.

Tuvs Navaļnija sabiedrotais Leonīds Volkovs pavēstīja, ka atbilstoši Ģenerālprokuratūras lēmumam bloķēta piekļuve 49 lapām, ieskaitot viņa. Tāpat bloķēta piekļuve Navaļnija līdzgaitnieku Ļubovas Soboļas un Oļega Stepanova lapām, Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) lapai, visām likvidēto Navaļnija reģionālo štābu lapām un vēl vairākām vietnēm.

Ziņu aģentūras AFP žurnālisti vēstīja, ka Navaļnija mājaslapa Krievijā ir nepieejama.

Volkovs ziņoja, ka vienīgā ar Navaļniju saistītā mājaslapa, ko "Roskomnadzor" nav nobloķējis, ir lapa "Gudrā balsošana", kas popularizē balsošanu par kandidātiem, kuriem ir lielākās izredzes sakaut ar Kremli saistītos politiķus. Pateicoties šai taktikai, valdošā partija "Vienotā Krievija" ir zaudējusi vairākas vietas nesenajās vietējā vēlēšanās.

Jūnijā Maskavas tiesa atzina ar Navaļniju saistītās organizācijas par ekstrēmistiskām, tādējādi liedzot to biedriem kandidēt jebkādās vēlēšanās.

2. februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pret Navaļniju, viņa līdzgaitniekiem un ar viņu saistītajām organizācijām regulāri tiek veikti reidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!