Foto: AFP/Scanpix
Krievija divos mēnešos Donbasā izvietojusi 200 tanku, 70 raķešu iekārtu "Grad", 45 bruņutransportierus, 30 kājnieku bruņumašīnas, apmēram 900 kravas automašīnas ar munīciju un apmēram 150 dzelzceļa cisternas ar degvielu, savā mājaslapā pavēstījis grupas "Informatīvā pretošanās" koordinators Dmitro Timčuks.

Aptuvena informācija par kaujas tehniku un citiem līdzekļiem, kurus Donbasā pēc Minskas vienošanās ievedusi Krievija, iegūta no publiski pieejamiem avotiem, kā arī apkopojot grupas "Informatīvā pretošanās" rīcībā esošos datus 20.aprīlī, sacīja Timčuks.

"Pēdējos divos mēnešos Krievijas "veikalos nopirktas" un Donbasa "mierīgajiem iedzīvotājiem" piegādātas" ap 70 reaktīvās artilērijas sistēmas, tostarp "Tornado", 30 kājnieku bruņumašīnas, 45 bruņutransportieri, 200 tanki, tostarp "T-80", un 900 kravas automašīnas ar munīciju un citiem materiāli tehniskajiem līdzekļiem, ziņoja Timčuks.

Dati par artilērijas vienībām un mīnmetējiem ir neprecīzi, tādēļ nav iekļauti. Saskaņā ar "pašiem pieticīgākajiem" aprēķiniem, izmantojot Krievijas Dzelzceļa pakalpojumus, Donbasā nogādātas 150 dzelzceļa cisternas ar degvielu. Informācija par to, cik benzīnvedēju iebraukuši Ukrainā, nav, taču tas noteikti ir noticis, uzsvēra Timčuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!