Foto: AP/Scanpix

Krievija kopā ar Ķīnu nodrošinās ne tikai mieru reģionā, bet arī starptautisko drošību, intervijā Ķīnas medijam "Xinhua" pauda Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs.

"Ķīnas un Krievijas sadarbība militārajā jomā nav ne pret vienu vērsta," uzsvēra Antonovs, skaidrojot, ka sadarbība veidota, lai stiprinātu abu valstu drošību. Krievijas aizsardzības ministrijas pārstāvis slavināja abu valstu militārās darbības, kas īpaši uzlabojušās pēdējo trīs gadu laikā.

"Ir daudz, ko darīt, lai kopā stiprinātu Ķīnas un Krievijas Federācijas drošību," uzsvēra Antonovs, pieminot terorisma draudus reģionā, kas varētu izplesties no nestabilās situācijas Afganistānā. Pretterorisma cīņa prasīs kopīgu pieeju, izpratni un risinājumus, teica Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Tāpat amatpersona nosodīja ASV rīcību reģionā. Viņaprāt, ASV, piesātinot reģionu ar karakuģiem un bumbvedējiem, nestiprina drošību un mieru reģionā. Viņš aicināja reģiona valstis uzņemties iniciatīvu un kopīgi veikt pasākumus, lai izveidotu jaunas un plašākas drošības sistēmas.

Vēstīts, ka pērn maijā Ķīna un Krievija stiprināja militāro sadarbību, lai nodrošinātu labāku aizsardzību pret potenciālu kopīgu apdraudējumu. Abās valstīs notika kopīgas jūras spēku mācības Vidusjūrā, kuras ilgs desmit dienas.

Pēdējo gadu laikā Pekinas un Maskavas attiecības ir uzplaukušas, jo Krievija, kompensējot attiecību pasliktināšanos ar Rietumiem Ukrainas krīzes dēļ, tuvinās austrumiem.

Pērn Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins bija goda viesis Maskavā 9. maijā tā dēvētās Uzvaras dienas svinībās. Svētku laikā notika vērienīga Krievijas militārā parāde, kurā maršēja arī Ķīnas armijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!