Dienvidosetijas Augstākā Tiesa pirmdien piespriedusi septiņu gadu cietumsodu Vladikaukāzas iedzīvotājam Aleksandram Hačirovam, kuru apsūdzēja spiegošanā Gruzijas labā, raksta "Interfax".

Tiesas lēmuma pamatā bijis atzinums, ka Hačirova rīcība vērtējama kā valsts nodevība.

Hačirovs septiņu gadu cietumsodu būs spiests pavadīt stingra režīma kolonijā.

"RIA - Novosti" vēsta, ka Hačirovs esot Gruzijas specdienestiem pārdevis valsts noslēpumus saturošas ziņas. Pats Hačirovs savu vainu pilnībā atzinis.

Savukārt "gazeta.ru" atgādina, ka Hačirovu aizturēja pērn, jūnijā. Toreiz Federālās izmeklēšanas birojs paziņoja, ka Hačirovs atzinies, ka Gruzija viņu savervējusi 2004. gadā. Hačirovs nodarbojās ar privātā taksometra pakalpojumiem. Viņa mašīna bija aprīkota ar speciālu tehniku slepenai videonovērošanai. Tādā veidā viņš ieguvis ziņas par Krievijas 58. armijas bāzi un Roskova tuneli, kas savieno Dienvidosetiju un Ziemeļosetiju. Šīs ziņas, kā arī informāciju par tiltiem, caurlaužu punktiem un citu jutīgu informāciju, pēc Krievijas teiktā, viņš nodevis Gruzijai.

Vēstīts, ka Krievijas un Gruzijas konflikts kritiski saasinājās pagājušā gada augusta pirmajā pusē, kad Krievija, argumentējot, ka vēlas pasargāt savus pilsoņus Dienvidosetijā un Abhāzijā, iebruka Gruzijā. Krievijas armija sakāva Gruzijas spēkus un iedzina tos Gruzijas iekšienē.

Tomēr arī šobrīd abas valstis nav spējušas panākt vienotu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!