Vairāk nekā 200 cilvēku šobrīd Krievijā atrodas gūstā kā ķīlnieki, un lielākā daļa no viņiem ir sagūstīti Čečenijā, otrdien paziņoja Krievijas Iekšlietu ministrijas augsta ranga amatpersona.
Šāda informācija sniegta dienu pēc tam, kad ANO apturēja savu humānās palīdzības darbu Čečenijā, reaģējot uz Krievijas humānās palīdzības darbinieces Ņinas Davidovičas nolaupīšanu šajā separātiskajā republikā. Davidovičas pārstāvētā nevalstiskā organizācija sadarbojās ar ANO.

Žurnālistu, humānās palīdzības darbinieku un citu ārzemnieku nolaupīšanas gadījumi Ziemeļkaukāzā ir ļoti izplatīti jau kopš 90. gadu vidus, kad notika pirmais Čečenijas karš.

Kopš 1999. gada 1. oktobrī Krievijas spēki atkārtoti iegāja Čečenijā, ārzemnieku nolaupīšanas gadījumi vairs nav bieži, taču Krievijas un citu NVS valstu pilsoņu nolaupīšanas gadījumu skaits pieaug, jo Maskavas kontrole Čečenijā ir nestabila.

Krievijas Iekšlietu ministrijas amatpersona Jurijs Demidovs arī informēja, ka īpašās operācijās martā un aprīlī Čečenijā atbrīvoti trīs sagūstītie Krievijas kareivji, divi cilvēki no Gruzijas un viens Ukrainas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!