Foto: AFP/Scanpix

Krievija trešdien iesniegs ANO drošības padomē rezolūcijas projektu par cīņu pret terorismu, lai pastiprinātu centienus sakaut teroristu organizāciju "Islāma valsts", paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Ministrs sacīja, ka Krievija ir gatava izveidot pastāvīgus komunikācijas kanālus ar ASV vadīto koalīciju, lai koordinētu militārās operācijas Sīrijā.

Viņš piebilda, ka kontakti nodrošinātu "maksimāli efektīvu cīņu pret teroristu grupējumiem".

Krievija trešdien vadīja īpašu terorisma apkarošanai veltītu tikšanos ANO Drošības padomē, kamēr Krievijas iznīcinātāji veica pirmos uzlidojumus Sīrijā.

Lavrovs sacīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ierosinājis pieņemt ANO rezolūciju savā runā Ģenerālajā asamblejā, lai koordinētu "visus spēkus, kas iestājušies cīņā pret "Islāma valsti" un citām teroristu struktūrām".

Ārlietu ministrs piebilda, ka nākamajās nedēļās sagaida visaptverošas diskusijas par rezolūcijas projektu, bet uzsvēra, ka tagad nepieciešams sekmēt praktisku sadarbību.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien atbalstīja Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā un Krievijas lidmašīnas jau veikušas pirmos gaisa uzlidojumus, par kuru mērķiem gan pienāk pretrunīga informācija.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka uzlidojumi veikti "Islāma valsts" mērķiem, tostarp kara tehnikai, sakaru mezgliem, transportlīdzekļiem un ieroču noliktavām, bet Sīrijas politiskā opozīcija, ko atbalsta Rietumi, apgalvo, ka Krievijas uzlidojumos gājuši bojā civiliedzīvotāji un cietuši apgabali, kurus nekontrolē "Islāma valsts".

Arī Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss žurnālistiem Ņujorkā sacīja, ka Krievijas veiktie pirmie uzlidojumi Sīrijā varētu nebūt bijuši vērsti pret "Islāma valsti".

Tikmēr ASV aizsardzības resora amatpersona pavēstīja, ka Krievijas uzlidojumi bija vērsti pret opozīcijas spēkiem, nevis "Islāma valsti", kā to apgalvo Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!