Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija no valsts izraidījusi ASV vēstnieka vietnieku Bārtu Gormanu, ziņo aģentūra "RIA Novosti". Savukārt ASV Aizsardzības ministrs Loids Ostins atzīmējis, ka pierobežā tiek pulcināti aizvien jauni kara lidaparāti, vēsta BBC.

Diplomāta izraidīšanas apstākļi pagaidām netiek skaidroti, taču tā notiek laikā, kad Krievija turpina ziņot par spēku atvilkšanu no robežas, bet Ukraina un rietumvalstis norāda, ka nav nekādu pazīmju, ka pierobežā Krievijas spēku apmēri paliktu mazāki. Novērojams pat gluži pretējais.

Krievija savu karaspēku velk pārdislocē aizvien tuvāk Ukrainas robežai, tostarp kaujas un uzbrukuma lidaparātus, uzkrāj asins rezerves, kā arī palielina savu gatavību Melnajā jūrā.

"Es ne tik sen pats biju karavīrs. Un no paša pieredzes zinu, ka tādas lietas nedara bez iemesla. Jūs noteikti tādas lietas nedarāt, ja gatavojaties sakravāties un doties mājās," paziņojumā Briselē norādīja Ostins, kurš ir bijušais ASV armijas četrzvaigžņu ģenerālis.

Kopš novembra sākuma, kad pirmoreiz izskanēja informācija par Krievijas spēku savilkšanu, aplēstais dzīvā spēka apjoms līdz ar ziņām par aizvien jauna bruņojuma ierašanos pieaudzis no aptuveni 100 000 līdz 150 000 šonedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!