Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija piektdienas rītā izšāvusi vairākus desmitus raķešu uz Ukrainu un Kijivā un vairākos apgabalos dzirdami sprādzieni, ziņo vietējie "Telegram" kanāli un mediji.

Sprādzieni dzirdami Kijivā, Kijivas apgabalā, Harkivas apgabalā, Krivijrihā, Dņipropetrovskas apgabalā, Mikolajivas apgabalā, Zaporižjas apgabalā un Poltavas apgabalā.

Kijivas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksijs Kuleba ziņo, ka darbojas pretgaisa aizsardzība, un uzsvēra, ka šobrīd svarīgi atrasties patversmēs un drošās vietās.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko ziņo, ka galvaspilsētas Desnjanskas, Holosijevskas un Dņipras rajonos atskanējuši sprādzieni, dienesti devušies uz turieni.

Kličko pavēstīja, ka Kijivā tiek veikta elektrības ārkārtas atslēgšana, bojātās enerģētikas infrastruktūras dēļ galvaspilsētā visos rajonos ir arī problēmas ar ūdensapgādi.

Tāpat apturēta metro kustība visās Kijivas līnijās un pazemes stacijas strādā kā patvēruma vietas.

Raķešu triecienu rezultātā bez elektrības palicis viss Kirovohradas apgabals.

Bez elektrības palikusi Poltavas pilsēta, kā arī Poltavas apgabala pilsēta Kremenčuka, kur arī atslēgts siltums.

Zaporižjas pilsētas domes pārstāvis Anatolijs Kurtevs pavēstījis, ka pilsētai veikti aptuveni 12 raķešu triecieni. Zaporižjas apgabalā kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Staruhs pavēstījis, ka apgabalā fiksēti 15 raķešu trāpījumi.

Harkivā atskanējusi virkne sprādzienu un pilsētas mērs Ihors Terehovs ziņo, ka raķešu uzbrukums bijis vērsts pret infrastruktūras objektu un pilsēta palikusi bez elektrības, ir problēmas ar sakariem.

Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs ziņo, ka okupanti veikuši trīs triecienus pa Harkivas apgabala kritisko infrastruktūru.

Krivijrihas kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Vilkuls vēsta, ka Krivijrihai trāpījušas raķetes. Viena raķete Krivijrihā trāpījusi dzīvojamai mājai, zem gruvešiem var atrasties cilvēki.

Kā pavēstījis Odesas apgabala militārās administrācijas vadītājs Maksims Marčenko, bijuši trāpījumi enerģētikas infrastruktūrai vairākos valsts apgabalos.

Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko paziņoja, ka raķešu triecienā nodarīti postījumi enerģētikas objektiem valsts austrumos un dienvidos.

"Vēl viens masveida Krievijas apšaudes vilnis pa enerģētikas infrastruktūru. Jau ir bojāti enerģētikas objekti gan valsts austrumos, gan dienvidos," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Haluščenko.

Ministrs brīdināja, ka iespējams ģenerācijas apjomu kritums, jau notiek elektroenerģijas avārijas atslēgumi.

"Tiklīdz tas būs iespējams, enerģētiķi atsāks enerģijas piegādi," apliecināja ministrs.

Valsts dzelzceļa uzņēmums "Ukrzaliznicja" ziņo, ka bojātās enerģētikas infrastruktūras dēļ pārtrūkusi elektrības padeve vairākiem dzelzceļa posmiem Harkivas, Doneckas, Dņipropetrovskas un Kirovohradas apgabalos.

Mikolajivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vitālijs Kims paziņojis, ka Krievija izšāvusi aptuveni 60 raķetes.

Visā Ukrainā piektdienas rītā izsludināta gaisa trauksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!