Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā pandēmijas inficēšanās un nāves gadījumu skaits aizvadītajā diennaktī sasniedzis jaunus rekordus, ceturtdien pavēstīja varasiestādes, vienlaikus vakcinācija valstī noris gausi, bet spēkā nav teju nekādu ierobežojumu.

Reģistrēti 31 299 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, bet no Covid-19 nomiruši 986 cilvēki, kopējam nāves gadījumu skaitam sasniedzot 220 315, kas ir lielākais Eiropas valstu vidū.

Pilnība vakcinēts 31% iedzīvotāju, liecina tīmekļa vietnes "Gogov" aplēses.

Dažos reģionos no jauna ieviesti QR kodi iekļūšanai sabiedriskās vietās, bet nekādi citi stingri ierobežojumi ieviesti netiek.

Kremlis gauso vakcinācijas gaitu dēvē par nepieņemamu, tomēr nevēlas no jauna ieviest nopietnus ierobežojumus, šonedēļ norādot - varasiestādēm ir jānodrošina, ka "ekonomika turpina strādāt".

Veselības ministrs Mihails Muraško ceturtdien vīrusa izplatībā vainoja iedzīvotāju uzvedību un mudināja vakcinēties.

"Ja mēs tagad neieviesīsim vispārējus ierobežojošus pasākumus, mums jārēķinās ar risku, ka gadījumu skaits pieaugs," ministra teikto citē ziņu aģentūra TASS.

Konkrētus iespējamos ierobežojumus viņš neminēja.

Kaut arī Krievijā izstrādātās vakcīnas ir pieejamas mēnešiem ilgi, varasiestādēm grūti nākas pārliecināt pret vakcīnām skeptiski noskaņotos iedzīvotājus.

Kā liecina sabiedriskās domas pētījumi, vairāk nekā puse iedzīvotāju vakcinēties negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!