Foto: Reuters/Scanpix

Krievija kontaktējusies ar ASV prezidenta Donalda Trampa komandas pārstāvjiem pirmsvēlēšanas kampaņas laikā un turpinās to darīt arī pēc viņa stāšanās amatā, paziņojusi Krievijas iekšlietu ministrija.

"Kontakti bija," aģentūrai "Interfax" apstiprinājis Krievijas Iekšlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs. "Mēs turpināsim šo darbu, saprotams, arī pēc vēlēšanām."

Pēc Hilarijas Klintones apgalvojumiem, ka Tramps esot Krievijas prezidenta Vladimira Putina "marionete", Tramps noliedza, ka viņam pirmsvēlēšnas kampaņas laikā bijuši sakari ar Krievijas valdību.

"Mēs zinām lielāko daļu Trampa svītas," Ribakovu citē aģentūra "Reuters". "Šie cilvēki ASV vienmēr bijušas uzmanības lokā un ieņem augstus amatus. Es nevaru teikt, ka visi, bet daļa kontaktējās ar Krievijas pārstāvjiem."

Kremlis šobrīd izskata iespējas veidot formālāku komunikāciju ar topošo Trampa administrāciju, izteicies Ribakovs.

Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) bija iesācis izmeklēšanu saistībā ar Trampa vai viņa partneru saistībā ar apšaubāmiem darījumiem ar Krievijas cilvēkiem vai uzņēmējiem, taču neatrada pierādījumus, lai veiktu pilnu izmeklēšanu, ziņo "Reuters".

Tramps paziņojis, ka pirms inaugurācijas varētu tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, taču Putina preses sekretārs izteicies, ka plānu par šādu tikšanos Krievijas prezidentam neesot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!