Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija ir sākusi masveidā izsniegt vīzas Tuvo Austrumu valstu iedzīvotājiem, lai atvieglotu viņiem nelegālu iekļūšanu Eiropas Savienības (ES) valstīs, ziņoja Vācijas laikraksts "Bild".

Žurnālistu rīcībā ir nonākusi Vācijas policijas atskaite par nelegālo migrantu skaita pieaugumu ES. Marta mēnesī vien uz ES ārējām robežām tika apturēti 22,5 tūkstoši nelegālo migrantu, kas ir par 60% vairāk nekā pērnā gada martā.

Laikraksts atzīmēja, ka nelegālie migranti no Tuvajiem Austrumiem parasti mēģina nokļūt ES caur Turciju un Grieķiju, bet liela daļa no viņiem paliek Turcijā. Pašlaik Turcijā ir apmēram četri miljoni šādu migrantu.

"Pēdējā laikā daudzi no viņiem noformē Krievijas vīzu, brauc ar to caur Krieviju uz Baltkrieviju, tur nelegāli pāriet ES robežu un caur Poliju un Čehiju ierodas Vācijā," ziņoja "Bild".

Policijas atskaitē, uz kuru atsaucās žurnālisti, ir norādīts, ka jaunais maršruts tiek aktīvi reklamēts sociālajos tīklos. Turklāt no Turcijas uz Krieviju un Baltkrieviju lido īpašas lidmašīnas, kas ved migrantus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!