Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija paziņojusi par divu zeme-gaiss raķešu sistēmu "S-400" bataljonu nosūtīšanu uz Baltkrieviju, ziņo "The Moscow Times".

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji aģentūrai "Interfax" piektdien norādījuši, ka bataljoni piedalīšoties mācībās, kas paredzētas februārī. Pēkšņi izziņotās militārās mācības, kas notiks gan uz ziemeļiem no Ukrainas robežas, gan Polijas un Lietuvas pierobežā, iecerētas divos etapos. Pirmais jau ir sācies 18. janvārī un ilgšot līdz 9. februārim, bet otrais sekos tūlīt pēc tā un ilgs no 10. līdz 20. februārim.

Piektdien no Habarovskas ceļu ar vilciena sastāvu uz Baltkrieviju uzsākuši divi "S-400 Triumf" kaujas vienībā ietilpstoši bataljoni, ziņo ministrija. Iepriekš apgalvots, ka mācībās Baltkrievijā tiks izmantota arī raķešu sistēma "Pantsir", kā arī 12 kara lidmašīnas "Sukhoi Su-35".

Ziņots, ka kopš novembra pastāv bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā. Krievijā pie Ukrainas robežas tiek novērota karaspēka un tehnikas pulcināšana, bet Maskava no ASV un NATO pieprasa īpašas "drošības garantijas", kas ietver NATO nepaplašināšanos uz austrumiem un spēku atvilkšanu no alianses jaunākajām dalībvalstīm, pretējā gadījumā solot īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Krievija jau 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un Krievijas regulārā armija, kā arī tās atbalstītas bruņotas bandas pārņēmušas atsevišķas teritorijas Ukrainas austrumos, tāpēc faktiski karš Ukrainā notiek jau septiņus gadus.

Vienā bataljonā ietilpstot vismaz astoņi palaidēji ar četrām raķetēm katrā, kā arī pārvietojamu komandcentru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!