Foto: Reuters/Scanpix
Krievija nosoda Korāna dedzināšanas gadījumu ASV militārajā bāzē Afganistānā un aicina nepieļaut sākušos protestu pāraugšanu masu nemieros, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Ar šādu paziņojumu nākusi klajā Krievijas Ārlietu ministrija. “Situācijas saasināšanās Afganistānā rada rūpes. Ar cieņu attiecamies pret musulmaņu reliģiskajām jūtām un nosodām ASV bāzē Bagramā notikušo incidentu. Aicinām nepieļaut protestu pāraugšanu masu nekārtībās un vardarbībā,” teica Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Afganistānā sākās plaši protesti pret ASV karavīru veikto islāma svēto rakstu Korāna dedzināšanu, par kuru Afganistānas tautai atvainojās ASV prezidents Baraks Obama.

Protestu dēļ bojā gājuši vairāki cilvēki, kā arī ir nogalinātas vairākas NATO apatpersonas.

ASV amatpersonas, runājot anonīmi, paziņoja, ka Korāna eksemplāri ASV karavīru rokās nonāca, kad tie tika atņemti ieslodzītajiem ASV vadītajā cietumā Bagramā, kas tiek dēvēts par Afganistānas Gvantanamo cietumu. Cietumnieki tika turēti aizdomās par to, ka viņi izmanto Korāna lapas, lai viens otram rakstītu ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!