Pieaugošais terora aktu skaits ir galvenais faktors, kas ietekmē noziedzības līmeņa celšanos Krievijā, sestdien ziņoja aģentūra "Interfax", atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas (IeM) informāciju.
Kopš 1998.gada Krievijā ir notikuši 114 terora akti, kuros izmantotas sprāgstvielas. Šajos uzbrukumos dzīvības zaudējuši 315 cilvēki, bet vēl 519 tikuši ievainoti, informēja Krievijas IeM kriminālizmeklēšanas departamenta vadītājs ģenerālleitnants Vjačeslavs Trubņikovs.

Lielākā daļa uzbrukumu notikuši Maskavā, Sanktpēterburgā un Stavropoles novadā Krievijas dienvidos, kā arī Ziemeļkaukāzā.

Tomēr Trubņikovs uzsvēra, ka pēdējā laikā tiesībsargājošajām iestādēm ir izdevies novērst daudzus terora aktus.

"Šogad IeM iestādes ir novērsušas 95 terora aktus, tostarp daudzus sprādzienus. Materiāli par 28 plānotiem terora aktiem ir nodoti tiesai," viņš teica.

Stavropoles novads atrodas netālu no Čečenijas, kur jau 13 mēnešus norisinās karadarbība. Krievija sāka militārās operācijas pret čečenu separātistiem pērnā gada 1.oktobrī, apsūdzot čečenus vairāku sprādzienu sarīkošanā daudzdzīvokļu namos Krievijā, kuros pērnā gada augustā un septembrī dzīvību zaudēja 293 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!