Foto: Publicitātes foto

Krievijas Habarovskas novadā slēgta bērnu telšu nometne "Specnaza bērni", kad tur smagi piekauts viens no nometnes dalībniekiem, paziņojusi novada Izmeklēšanas komiteja.

23. jūlija starp jauniešiem izcēlies konflikts, kā rezultātā 11 gadus vecam zēnam nodarīti smagi miesas bojājumi – viņš piekauts un iemests ierakumā.

Cietušais spējis pats sazvanīt tuviniekus un viņam izsaukta medicīniskā palīdzība. Pusaudzis nogādāts slimnīcā ar galvas-smadzeņu traumu un pirmās pakāpes mugurkaula lūzumu, ziņo portāls "Currenttime".

Mediķi par notikušo paziņoja policijai. Izmeklēšanas komiteja sākusi krimināllietu par apzinātu smaga kaitējuma nodarīšanu personas veselībai. Ar noziegumu bijuši saistīti vairāki nepilngadīgie, noskaidroja izmeklētāji.

Krimināllieta ierosināta arī pret nometnes vadību par drošības prasībām neatbilstošu pakalpojumu sniegšanu patērētājiem.

Nometnē "Specnaza bērni" sākot no 8 gadiem veci dalībnieki iziet "spēka, izturības, intelekta treniņu, kaujas sagatavošanu un daudz ko citu", teikts nometnes tīmekļa vietnē.

"Mūsu uzdevums ir atraut bērnu no datora, ieinteresēt ar vīriešu militāri sportisko lietu, radīt atbildības sajūtu, pārvarēt bailes briesmu priekšā un rādīt vīriešu audzināšanas piemēru," teikts nometnes aprakstā.

Vēstīt, ka Krievijā jaunieši dažādām militāri patriotiskām nodarbēm tiek piesaistīti arī valstiskā līmenī.

2018. gadā Jekaterinburgā šaušanas sacensībās ar pneimatiskajām šautenēm skolēniem piedāvājas šaut pa ASV armijas ģenerāļa Roberta Skeilza fotogrāfiju, atvaļināto militārpersonu un rakstnieku nosaucot par "tautas ienaidnieku", ziņoja "Radio Svoboda".

Jaunieši Krievijā var stāties 2015. gadā izveidotā viskrievijas militāri patriotiskajā kustībā "Jaunarmija". Ziņots arī par iespēju militārās nodarbēs iesaistīties pat bērnudārzniekiem, piemēram, Čerepovecas bērnudārzā dibināts militāri patriotiskais klubs "Rezerve".

2015. gada decembrī Krievijā tika apstiprināta valsts programma "Krievijas Federācijas pilsoņu patriotiskā audzināšana 2016. – 2020. gadam", kurai paredzētais finansējums pārsniedz pusotru miljardu rubļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!