Krievijas enerģētikas kompānijas JESR vadītājs Anatolijs Čubaiss ir gatavs pievienoties citiem Krievijas uzņēmējiem, lai finansētu neatkarīgās televīzijas TV6 atgriešanos ēterā, otrdien paziņoja investoru konsorcija veidošanas sarunām tuvs avots Maskavā.
"Mūsu mērķis ir panākt, lai šī žurnālistu komanda, kas ir viena no spēcīgākajām valstī, atgrieztos maksimāli neatkarīgā televīzijas kanālā," ārzemju žurnālistiem sacīja informētā persona, kas vēlējās palikt anonīma.

"Investoru konsorcijā būs vairāki lielā biznesa pārstāvji, jo kanāls nedrīkst būt atkarīgs no viena vai diviem finansu vai rūpnieciskajiem grupējumiem," viņš teica.

Likvidējamās telekompānijas, kas pārtrauca raidīt 22.janvārī, žurnālistu komanda ir izveidojusi jaunu SIA TV6 un cer uzvarēt konkursā par apraides tiesībām sestajā kanālā. Konkurss notiks 27.martā.

Nedēļas nogalē Krievijas Labējo spēku savienības līderis Boriss Ņemcovs paziņoja, ka TV6 ģenerāldirektoram Jevgeņijam Kiseļovam ir izdevies atrast "lielu investoru grupu", bet laikraksts "Kommersant" jau publicēja iespējamo investoru sarakstu.

Sestdien, tiekoties ar žurnālistiem, Ņemcovs sacīja, ka neapstiprina, bet arī nenoliedz to, ka par TV6 partneriem var kļūt tādi uzņēmēji kā Anatolijs Čubaiss, Oļegs Deripaska, Alfrēds Kohs, Aleksandrs Mamuts un citi.

"Es varu apstiprināt tikai to, ka tādi vārdi ir, bet to, vai viņi piedalās konsorcijā, es jums neteikšu," viņš teica.

Pēc Ņemcova vārdiem, "kad konsorcijs būs izveidots, visi vārdi tiks publicēti, bet pagaidām notiek sarunas".

Krievijas Labējo spēku savienības līderis uzskata, ka "jo vairāk dalībnieku būs konsorcijā, jo labāk".

Viņaprāt, būtu arī labāk, ja visiem kompānijas akcionāriem, tostarp žurnālistu kolektīvam, būtu vienāds daudzums akciju.

Kiseļovs pagaidām atteicies komentēt ziņas, ka SIA TV6 ir gatavi finansēt vairāki biznesmeņi.

Savukārt bijušais "Gazprom-Media" vadītājs Kohs uz žurnālistu lūgumu komentēt šo informāciju atbildēja: "Man nav komentāru."

Arī pārējās struktūras, kas tiek minētas kā iespējamās konsorcija dalībnieces, nevēlas sniegt komentārus šajā saistībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!