Krievija, sekojot ar Turciju panāktā pamiera līguma noteikumiem, sākusi savu spēku izvešanu no Sīrijas. Kā pirmā Sīriju pametīšot bāzeskuģa kaujas grupa, atsaucoties uz Krievijas amatpersonām, vēsta BBC.

Krievija Sīrijas valdības opozīcijas kaujinieku kontrolētās teritorijas sāka bombardēt 2015. gada septembra beigās.

Pērn pavasarī Krievija jau ziņoja par Krievijas spēku izvešanu no Sīrijas. Sīriju īsi pēc tam pameta atsevišķas vienības, taču vēlāk armijas iesaiste Sīrijas konfliktā atkal palielinājās.

Šoreiz Krievija piekritusi samazināt savu militāro klātbūtni Sīrijā, taču "turpinās apkarot starptautisko terorismu un atbalstīt Sīrijas valdību", brīdināja Kremļa saimnieks.

Vienošanās paredz apturēt visas kaujas un gaisa triecienus, taču tā neattiecas uz dažām džihādistu grupām.Sīrijas armijas paziņojumā norādīts, ka tie ir teroristu grupējums "Daesh" un "Jabhat Fateh al-Sham" (bijusī "Al Nusra")

Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš savā paziņojumā vienošanos jau raksturoja kā "trauslu", bet arī paslavēja Krievijas Aizsardzības un Ārlietu ministriju darbu ar reģionālajiem partneriem, kas ļāvis nonākt pie šīs vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!