Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija no piektdienas sāks atvilkt bruņotos spēkus, kuri bija izvietoti pie Ukrainas robežām, atsaucoties uz valsts aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teikto, raksta portāls "The Moscow Times".

Lielā apjoma Krievijas bruņoto spēku koncentrēšanās pie Ukrainas robežām vairāku Rietumu valstu galvaspilsētās radīja bažas par to, vai Maskava neplāno veikt jaunu militāru ofensīvu Ukrainā.

Runājot militāro mācību laikā, kas notika Krievijas okupētajā Krimas pussalā, Šoigu pavēlēja bruņoto spēku ģenerālštābam, militārajiem vadītājiem un gaisa desanta karaspēkam sākt atgriezties savās bāzēs no Krievijas-Ukrainas robežas un Krimas, sākot ar 23. aprīli.

"Es uzskatu, ka ārkārtas pārbaudes mērķi ir pilnībā sasniegti," teica Krievijas aizsardzības ministrs. "Karaspēks parādīja spēju droši aizsargāt valsti." "Šajā sakarā esmu nolēmis pabeigt dienvidu un rietumu militārā apgabala pārskatus," viņš piebilda.

ES lēsa, ka Ukrainas robežas tuvumā, kā arī Krimā, kuru Krievija sagrāba un anektēja 2014. gadā, bijuši izvietoti vairāk nekā 100 000 krievu karavīru, raksta britu raidsabiedriba BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!